Правителството на Нова Зеландия прие нов пакет от санкции срещу 48 руски

...
Правителството на Нова Зеландия прие нов пакет от санкции срещу 48 руски
Коментари Харесай

Нова Зеландия с нови санкции срещу 48 руски граждани

Правителството на Нова Зеландия прие нов пакет от наказания против 48 съветски жители във връзка със обстановката в Украйна.

" Нова Зеландия ще наложи наказания против длъжностни лица, назначени от Кремъл да ръководят окупираните територии на Украйна. Новите ограничаващи ограничения са ориентирани към политически и военни фигури в администрациите на Донецка и Луганска област и засягат 48 чиновници и едно юридическо лице ", съобщи министърът на външните работи на страната Наная Махута в изказване, оповестено на уеб страницата на държавното управление на страната.

Махута посочи, че глобите на Нова Зеландия ще се разпространят и върху тези, които са били назначени за " министри и кметове на завзетите райони или са заели други длъжности и предизвикват интеграцията на тези райони с Русия ".

Министърът също по този начин напомни, че новият закон за глобите против Русия, признат единомислещо от новозеландския парламент през март, " планува необятен набор от ограничения, в това число забрани за пътешестване, заледяване на активи, забрани за финансови преводи и забрани за прекосяване на кораби или самолети през границите на Нова Зеландия ".

До момента Нова Зеландия е наложила наказания на повече от 800 съветски жители, в това число на съветския президент Владимир Путин и депутати от Държавната дума, както и на 93 от най-големите предприятия и организации в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР